Din lokala leverantör av nötkött

Rekarnekött

Vår filosofi är att äta av hela djuret, då får ni bitar eller som vi kallar det detaljer som passar till alla olika rätter av nötkött. På så sätt hjälper du till att äta kött på ett etiskt och hållbart sätt. Vi hjälper er med recept och tips för att ni ska få den bästa matglädjen och upplevelsen av vårt kött och alla detaljer!

När jag för 15 år sedan beslutade mig för att lämna Stockholm tillsammans med min familj och börja arbeta på vår släktgård, Lindholm, i Sörmland kunde jag väldigt lite om kor, kött, foder, slakt och styckning. Men efter bara en kort tid i verksamheten förstod jag att all den omsorg, tid och kraft lantbrukare och personal inom lantbruket lägger ner på sina djur och sina gårdar inte får sitt rätta värde på tallriken. Vördnaden för djuren hade försvunnit.

Vi behöver inte äta kött varje dag men när vi äter kött ska vi veta att det här djuret har haft ett gott liv. Det här djuret har bidragit till kretsloppet, mångfalden, livsmedelsproduktionen och inte minst till att ge oss ett av de mest näringsrika livsmedel som finns.

Varmt välkommen att bekanta dig med oss på Rekarnekött, våra djur och vårt kött!

Våra köttlådor

- så fungerar det och så här får vi fin kvalitet!

Våra djur slaktas på Närkes Slakteri och styckas på Närke Kött i Kumla. Det är vårt geografiskt närmsta belägna slakteri, allt för att få så korta transporter som möjligt

Slaktkropparna hänger ca 1 vecka innan de styckas och köttet vacumförpackas. Nötfärsen fryses direkt och får en lång hållbarhet. Vi mörar detaljerna åt er. De ligger därför hos oss i kontrollerad kyla +2 C ytterligare i kyl två-tre veckor.

Vårt nötkött kan ni handla i lådor om 10 kg. Detaljerna kan variera från 800 gr till 1050 gr vi kompletterar alltid upp vikten med nötfärs. Oxfilén kan ni köpa till vid sidan av köttlådan för 650 kr/kg. Oxfilén kan ni köpa vid sidan av köttlådan. Det blir så oerhört lite oxfilé.

Med varje låda följer en uppfödargaranti med gårdsnamn, IDnr, ras och kön. Vi uppger också slaktkroppens fett, klass och vikt.

Information om leverans

Styckschema

Klicka på del eller rubrik för att läsa mer

1. Högrev

2. Entercote

3. Ryggbiff

4. Oxfile

5. Rostbiff

6. Innanlår Ytterlår

7. Nötrulle

8. Fransyska

9. Kållapp Flankstek Triangelstek

10. Bringspets Brisket

11. Bog

12. Nötfärs