fbpx
Hoppa till innehåll

Bransch- &
arbetsgivar­organisation
för alla som gör
mat & dryck i Sverige

Livsmedels­företagen: Detta bör ni ta med er, EU-politiker

En majoritet av Sveriges livsmedelsregler bestäms av EU. För livsmedelsbranschen är EU-valet på många sätt viktigare än riksdagsvalet. Därför har Livsmedelsföretagen tagit fram fem punkter varje kandidat till Europaparlamentet borde ha med sig. Det skriver Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen, på Altinget Debatt.
11 april 2024

Juiceföretaget räddas i sista sekunden – men allt är inte klart

Naturvårdsverket kräver att Wellnox småflaskor ska pantas fastän det inte går. Nu har domstolen bifallit företagets överklagan av dispens. Det ger företaget en viss tidsfrist även om grundproblemet kvarstår.
11 april 2024

Debatt: Ett folkhälsopolitiskt myndighetsmyteri

Är det regeringen eller WHO som styr Folkhälsomyndigheten? Svepande resonemang om snusets farlighet baserat på skadeeffekter som ”inte kan uteslutas” äger samma pregnans som om det skulle handla om kaffe, kantareller eller krusbär. Myndigheten vill inte ändra sig, skriver företrädare för Snuskommissionen på DI Debatt.
9 april 2024

”Fler branschaktörer bör göra sina röster hörda inför EU-valet”

EU:s betydelse för svensk livsmedelsproduktion kan inte överskattas, skriver Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman i sin krönika i Fri Köpenskap.
5 april 2024

Våra experter finns här för dig

Som medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till några av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, livsmedelslagstiftning och medierådgivning.
  • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Rådgivning i arbetsmiljöfrågor
  • Råd om livsmedel och lagstiftning
  • Krishantering och medierådgivning

Livsmedels­företagens Hållbarhetsmanifest

Manifestet bygger på fem hållbarhetsåtaganden som Livsmedelsföretagens medlemmar kan ansluta sig till: fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Folkhälsa och matglädje

Livsmedelsföretagen har definierat fem särskilt viktiga områden inom mat och hälsa. Tillsammans beskriver de hur livsmedelsbranschen arbetar för att främja mer hälsosamma mat- och levnadsvanor för alla.

Eat a Swede

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Frågar du oss är svaret tveklöst ja. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion.