fredag 19 augusti 2011

Nu gör vi våra egna gräddbollar!




Botten av mandelmassa, vispad äggvita med tahitivanilj doppade i Domoris 75 procentiga Apurimac...

fredag 22 april 2011

Askinosie Dark Milk & Davao White Chocolate Bar

Shawn Askinosie med kakaobönder i Davao, Filipinerna
Eldsjälen Shawn Askinose håller just nu på att utveckla ett kostprogram för de undernärda studenterna i Davao på Filipinerna. Askinosie har även startat ett choklad universitet i Springfield, The Chocolate University. Läs gärna mer här.

Efter en otålig väntan har vi nu fått hem Dark Milk (62% mjölkchoklad) och Askinosies vita choklad med pistage, krossade kakaobönor eller naturell . Alla fyra chokladkakorna är gjorda på getmjölk och kakaobönor från Davao.

tisdag 19 april 2011

Lucy i Chokladfabriken



Om ni föredrar en liveversion så går det bra att trycka näsan mot rutan på Cacaofoni, säkrast är måndagseftermiddagar!

Mera Lakrits åt Folket!

Cacaofonis sortiment har nu utökats ytterligare! Vi har nöjet att vara ensamma i Malmö med lakrits från den skånska lakritstillverkaren Lakritsfabriken. Det är Martin Jörgensen från Scandchoco som står bakom projektet tillsammans med Lars Pålsson på konfektyrföretaget Scandi Candi i Hökopinge.

Sydsvenskan kallar lakritsen Det nya svarta guldet och visst ökar intresset, det märker vi inte minst i vår butik där hälften av den första lakritsleveransen gick åt på två dagar!!!

Alla ingredienser är helt naturliga och till största möjlig mån ekologiska. Målsättningen är att  i maj ska 90% av alla ingredienser vara ekologiska. Dessutom används rismjöl istället för vetemjöl, vilket gör lakritsen helt glutenfri.

lördag 5 februari 2011

Alla hjärtans dag närmar sig!

Hot Lips med cognac
Creme Caramel, Hot Lips, Grand Marnier
Ann Thydell i full action.