top of page

”...ett nätverk av företag, från olika branscher, som har gemensamt att de vill jobba med och driva CSR och hållbarhetsfrågor”

Ensam är inte stark

Många företag söker aktivt efter nycklarna till ett hållbart företagande. Ett sammanhang där erfarenheter kan delas och lösningar kan formuleras på dagens komplexa hållbarhets-utmaningar. En möjlighet att dela sina frågeställningar i en snabbt föränderlig värld. CSR Sweden är det nätverket.

 

Som medlem blir du en del av ett framstående nätverk av professionella som delar ditt engagemang för hållbarhet. CSR Sweden ger dig möjlighet att gå på djupet och bygga starka relationer med svenska och internationella branschledande bolag. Tillsammans arbetar vi för konkret förändring.

 

Efter 20 år har vi ett brett nätverk som samverkar med alla samhällets sektorer.  Vi är nationell partner till CSR Europe och World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) och är därför alltid uppdaterade på aktuella hållbarhetsfrågor och nya direktiv och regelverk.

”Som medlem blir du en del av ett framstående nätverk av professionella som delar ditt engagemang för hållbarhet.”

kurs med parul sharma
praktisk diplomerande
utbildning i mänskliga rättigheter och due diligence

10 OKTOBER 2024, 9.00–16.30

Varför bör ditt företag förstå mänskliga rättigheter som en del av hållbarhetsarbetet?
Hur kan man säkerställa att leverantörer inte kränker mänskliga rättigheter? Vad innebär riskmedvetenhet, riskanalys och riskhantering inom mänskliga rättigheter och företagande? Vad säger EUs lagstiftningspaket, vilka är kraven och förberedelserna som ska till?

IMG_1367 copy_edited_edited.png

Ett praktiskt utbildningsinitiativ för att öka kunskapen inom mänskliga rättigheter riktade till företag, stora, medelstora och små.

Webinarium
En inköpares vardag i lagstiftningens tider

22 MARS 10.30–12.00

Mats Stålnacke, Chef Support & Hållbara Inköp, LKAB delar med sig av sina erfarenheter kring struktur och processer för att vara i fas med lagstiftning och samtidigt skapa förändring/innovation i hållbarhetsarbetet.

Webinarium
korruptionsriskerna inom miljö och klimat

5 APRIL 10.30–12.00

Parul Sharma, tf. Generalsekreterare på IMM håller ett föredrag om de framträdande korruptionsriskerna inom miljö och klimat baserat på en rapport som IMM släppte 8 december 2023. Parul presenterar rapportens slutsatser samt rekommendationer från hennes sida baserat på rapporten. Efter en 30 minuters presentation öppnar vi för samtal och frågor. 

Aktuella aktiviteter – passa på att lyssna på experter, dela erfarenheter med andra företag.

Tre frågor till vårt medlemsföretag Tietoevry

Ida Bohman Steenberg, Chief Sustainability Officer, Group Sustainability svarar bland annat på vilka hållbarhetsutmaningar vi har framför oss 2024. 

idabohmansteenberg_3_edited.jpg

”Inom Tietoevry har vi redan så många fantastiska lösningar som går att använda för att öka kundernas hållbarhetsprestenda.”

ida bohman steenberg – tietoevry
New project around Responsible Tax behaviour together with Georgia and Ukraine

This project aims to adapt and develop a course on Sustainable Taxation for Georgia, Sweden and Ukraine. We aim to educate the next generation of business managers and policy makers of the implications of corporate taxation to the UN Sustainable Development Goals (SDGs). In so doing we establish a collaboration between various stakeholders – Universities, businesses (through Corporate Social Responsibility – CSR – organisations) and tax administrations in the three countries and draw on their common expertise.

2560px-Svenska_Institutet_Logo.svg.png

CSR är en process att integrera mänskliga rättigheter, miljö, socialt ansvar, anti-korruption i strategi och verksamhet. 

AVSNITT 22 – Idrott och hållbarhet
Vems agenda?

Våra gäster i detta avsnitt är Kajsa Nylander Hållbarhetschef på Svenska Spel, Björn Stenvad, VD och grundare av Rättighetsbyrån, Beatrice Clark, CSR & Hållbarhetsmanager på Svensk Elitfotboll och Martin Mutumba som grundat OrtenAllsvenskan, och är före detta fotbollsspelare.

Sverige ligger långt fram i genomförandet av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Samtidigt behöver takten ökas i omställningen till ett hållbart samhälle.

CSR-symboler.png
Couple in Nature_edited.jpg
AGENDA 2030

Agenda 2030 är en handlingsplan med mål för omställning till ett hållbart samhälle för människorna, planeten och välståndet. Agenda 2030:s mål och delmål är integrerade och odelbara och omfattar samtliga tre dimensioner av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.

Vems agenda?

Vill du få en bättre bild vad de 17 målen innebär och handlar om. Lyssa på CSR Swedens podd där medlemmar, andra experter pratar om detta, samtalsledare är Parul Sharma, människorättsjurist. Finns där poddar finns men även här på vår hemsida.

Bli medlem i CSR Sweden!

bottom of page