Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp

Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Ost- och skinksallad på texmexsätt

Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…

Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Nässelrisotto

Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…

Beska droppar – hemgjord snaps

Det finns ett flertal sätt att få ett betyg på människorna i sin omgivning men inget så effektivt som att…

Litet uppehåll

Hej vänner Det har nog aldrig tidigare varit ett sånt långt uppehåll i min blogg som det är nu. Jag…

Asiatisk omelett

Det är mycket asiatiskt nu men så kan det ju bli när man väl har grejerna hemma. Igår ville jag…

Grillad entrecote med chili-cheese och majssalsa

Igår var jag och min fru ensamma utan barnen för första gången sedan lillungen föddes. Självklart skulle det då firas…

Projekt: Julskinka #5 Slutstriden

I måndags var skinkan färdigurvattnad och efter det fick den vila i en påse i kylen i väntan på ugnsstekning.…