Fira biscottin!

Morotsbiscotti

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-11-04

4 november är dagen då vi firar biscottin! Viktklubb har tagit fram två smala recept på biscotti. En med smak av saffran och en morotsbiscotti doppad i choklad.

1 portion = 97 kcal
Antal portioner: 30

Ingredienser
2 dl havregryn
4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
2 msk kanel
2 st ägg
0.5 dl Filmjölk 3%
150 gram rivna morötter
3 msk solrosolja
100 gram mörk choklad

Instruktioner
1. Blanda samman havregryn, dinkel, bakpulver, socker och kanel.
2. Knäck äggen och häll i filen. Rör till en jämn smet.
3. Tillsätt rivna morötter och olja.
4. Rulla degen i tre längder och grädda cirka 15 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.
5. Skär sneda skorpor och låt dem torka i cirka 60 minuter i ugnens eftervärme.
6. För lite extra lyx: doppa de avsvalnade skorporna i choklad.

Liselottes smala saffransbiscotti

1 biscotti = 69 kcal
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl fruktsocker
1 krm salt
0.5 pkt saffran
2 dl mild lättyoghurt, vaniljsmak (arla)
2 st ägg
1 st morot riven
2 msk flytande margarin 80 % fett
6 st torkade aprikoser
1 dl sötmandel
1 st ägg uppvispat
3 msk pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda de sex första torra ingredienserna i en matberedare.
2. Blanda ut saffranet i yoghurten.
3. Vispa ihop ägg och saffransyoghurt och blanda i den rivna moroten och margarinet . Häll det i matberedaren och kör ihop med mjölblandningen till en deg. Verkar den för lös kan du ha i lite mjöl till.
4. Hacka aprikoserna fint och mandeln grovt och kör i det i degen.
5. Tag upp degen med mjölade händer och rulla den till en boll.
6. Dela bollen i två delar som du rullar till två limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem till två rektanglar, ca sju centimeter breda och två centimeter tjocka.
7. Pensla med äggvispet och strö på pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter tills limporna fått lite färg. Tag ut och låt svalna.
8. Skär limporna i ca 50 skivor på längden, ungefär 2 cm tjocka.
9. Lägg dem på ett ugnsgaller och rosta i ytterligare 10 minuter.