Rabarberpajen

Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Pajdeg
2 dl      vetemjöl
1 msk      sockar
75 g      smör
2 tsk      vatten
Fyllning
3 msk      vatten, rumstempererat
4 st      rabarber, stora
3 msk      socker

Gör så här:

Pajdeg:
Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i mjölet. Späd med vatten och kör vidare tills degen samlar sig. Ta ut den ur atberedaren och kläm ihop till en fast deg. Packa in och förvara den kallt i minst en timme.

Fyllning:
Kavla ut degen till en tunn, rund botten och lägg den i en pajform, ca 25 cm.
Pricka med en gaffel och pensla med 1 msk smör. Skala rabarberna, skär dem i ca 3 mm tjocka skivor och fördela dem över hela formen. Pensla med 2 msk smör och strö socker över. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:26:56. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberkaka rabarberpaj

Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberkaka från Åmål

Skala rabarberna och skär dem i stora skivor. Låt dem koka 2 minuter i sockrat vatten och placera dem sedan på ett smörat, eldfast fat. Koka hastigt i en kastrull smöret, mjölet och mjölken och tillsätt mandeln och sockret. Bred smeten över rabarberna och grädda kakan i ca 225º värma tills den fått en svagt guldgul färg. Servera kakan ljum tillsammans med vispad grädda eller kaffegrädde.

Storlek:
4 port.
Ingredienser:
6 stora rabarber stjälkar
1 dl skalad och hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 msk mjölk
3 msk smör
1 msk vetemjöl

Originally posted 2009-09-17 01:43:50. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med honung

Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. Dela rabarberna och ta bort kärnhuset. Tunnskaliga rabarber behöver inte skalas. Skär tunna, tunna skivor och lägg i vackert mönster över degen. Strö socker över och grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills degen fått fin färg. Värm honungen försiktigt och pensla över rabarberna.

Servera ljummen med iskall vispad grädde eller lite fin vaniljsås.
Ingredienser
2-3 rabarber, syrliga
ca 2 msk strösocker
ca 2 msk flytande honung

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
salt, några korn
ca 60 g smör
1 ägg

Originally posted 2009-09-17 18:31:19. Republished by Blog Post Promoter

Läcker rabarberkaka

Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och skär rabarberna i tjocka rabarberskivor.

Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med äppelrabarberskivor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå rabarberskivorna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills rabarberna känns mjuka. Strö över lite florsocker. Servera med vaniljsås.

Ingredienser
Portioner: 4

DEG:
4 1/2 dl vetemjöl
200 g smör
1 tsk vaniljsocker

FYLLNING:
5 rabarber (ca 700 g)
2 msk kanel

TILL SERVERING:
florsocker
vaniljsås
Läcker rabarberkaka

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Originally posted 2009-09-17 02:10:33. Republished by Blog Post Promoter

Helgas rabarberpaj

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.

Skala och kärna ur äppel av en fast och gärna syrlig sort. Halvera rabarberna, skiva dem i riktigt tunna skivor. Rada skivorna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 timme. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Servera ljummen eller kall, med eller utan vaniljsås!

Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl socker

Fyllning:
2 dl grädde
2 ägg
1 ½ dl socker
2 burkar gräddfil
1 tsk vaniljsocker
3 stora äppel

Originally posted 2009-09-17 18:28:00. Republished by Blog Post Promoter

Glutenfri rabarberpaj

En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.

Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.

Ingredienser

(6 portioner)

Pajdeg

– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten

Pajfyllning

– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag

Gör så här, pajdeg

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Gör så här, pajfyllning:

1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Tidsåtgång

ca 50 minuter

Serveras med

Glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med glass

Denna mycket uppskattade paj brukar jag göra av James Grieve-rabarber. Gör pajdegen av lika delar (i vikt) mjöl och smör. Sätt till mjölet ca en matsked vatten per 100 g mjöl, och finfördela det fuktade mjölet. Låt stå 10 – 20 min. Knåda ihop mjöl och smör, låt det inte bli varmt eller ens ljummet. Gör ett mycket tunnt pajskal. Fodra en smord pajform med skalet (låt skalet vikas över kanten på formen). Fortsätt läsa Rabarberpaj med glass

Originally posted 2009-09-17 18:22:06. Republished by Blog Post Promoter

Godaste & bästa rabarberpaj recepten!