Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar
En helt underbar, lyxig marängtårta med choklad som kommer bli högt uppskattad av stora och små! Fördela din lena mjölkchokladtryffel och söta hallongrädde på krispiga marängbottnar. Servera tårtan med ett gäng söta, färska jordgubbar och några hallon på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
8 bitar
Mjölkchokladtryffel
150 g mjölkchoklad
1 1/4 dl vispgrädde
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)
2 färdiga marängbottnar (ca 20 cm i diameter)
Garnering
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon (ca 125 g)
1/2 kruka mynta
För alla
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1762 KJ / 422 kCal
Fett28 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Gjorde den med tre bottnar så blev den ännu högre och på så vis ännu festligare. Bara till att öka mängden fyllning något. Gjorde succé som sommarefterrätt.
Robert
2023-06-22Är denna tårta glutenfri? :)
Linn
2023-03-25Hej Linn! Ja den är glutenfri, hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-04Det här är en fantastisk tårta, men ni behöver skriva om receptet. "Koka upp grädden och häll över chokladen" kan läsas som att det är chokladen som ska hällas över grädden.
Moa
2023-01-06