MATCHREFERAT

Maratonmatch när IK Raid gör matchpremiär

KB Knights - IK Raid 6-1 (1-0)(2-0)(3-1)

Coachparet Ågersten-Theng kör hårt med IK Raid friska hockeygossar. Inte nog med att de drillats i hockeyspelandet konster på träningar. Med kort varsel bokades inte bara en träningsmatch in utan också en turnering.
Träningsmatchen var inte vilken match som helst. I den skulle division-IV-laget IK Raid ställas mot KB Knights, som spelar i division III. Det kunde räckt med motståndet. Men mot normala två perioder och några minuters uppvärmning blev i Kungälvs ishall 20 minuters uppvärmning och därefter full match, det vill säga tre gånger 20.
Klarade IK Raids raska hockeykrigare detta.
Tja. För att göra livet extra surt för laget började man med den gamle i målet, som senast han stod lika länge i mål var någon gång vid hockeyns födelse på 1800-talet.
Men IK Raid mönstrade tre fulla femmor plus fyra man, allt enligt Göran Perssons slogan ”alla ska med”. Märkligt nog var laget det.
IK Raid bjöd upp till dans och hade fina chanser att lägga första målet. Framför allt yrvädret Simon Bergman, som helt fri med KB Knights keeper Anders Eklind lyckades med konststycket att flippa pucken i målvakten plock.
–Jag skulle satt den högre och med bättre fart, erkänner han.
Istället blev det KB Knight som efter 11 minuter tvingas kapitulera.
Den gamle drattar på ändan, kommer inte upp och i den struliga situationen lyckas Martin Tonsjö styra in pucken med magen efter skott från Claes Thorsell.
Kort därefter har IK Raid på powerplay i nästan fyra minuter utan att skapa mer än några förflugna målchanser.
Perioden stängs med lika i skott (12–12) men ett måls överläge för KB Knights, men klart godkänt till IK Raid.
Andra perioden hinner knappt börja förrän IK Raid har blivit BK Yra Höns.
Kai Martin sliter sina gamla leder i de mest omöjliga vinklar, men lyckas inte avstyra att KB Knights utökar sin ledning till 2­–0 efter 4.42.
–Lite oflyt. Vi slarvar med pucken och jag är millimeter från att knipa skottet i plocken, säger han.
Istället styrs pucken ut till Claes Thorsell som passar fram till Fredrik Kattainen enkelt ser sitt skott passerar den gamle.
9.34 är det dags igen. IK Raid har fortsatt sitt stressade spel i framför allt egen zon. De stabila frontmännen Alex Olsson och Simon Bergman har satsat på individuell träning, men tyvärr fanns det bara en puck på isen.
KB Knight utnyttjar återigen ett misstag och gör 3–0 (Robin Christensen, ass Erik Augustsson).
På pluskontot är att IK Raid rider ut perioden och två tätt följande boxplay.
Men skottstatistiken 21–10 visar att den gamle fick jobba.
Fortfarande höll dock laget jämna steg med division-III-kollegorna, utan att kunna spräcka nollan. Något det gavs löfte om i pausen.
Det skulle dröja. För först blev det en uppvisning i utvisningar. På drygt tio minuter delades sju tvåminutare ut. Där IK Raid vid ett tillfälle hade fem mot tre i två rena minuter, men utan att kunna bjuda till mer än en halvchans.
Först vid nästa fem mot tre gick det bättre. Alla vår Johan ”Svea-Snoken” Svensson höll sig framme på Andre Ågerstens pass vid 12.49.
Två minuter senare utökar KB Knights till 4–1 där återigen Fredrik Kattainen höll sig framme och överlistade den gamle efter pass från Claes Thorsell och Magnus Josefsson.
Kort därefter fixade Magnus Ljungdahl ett matchstraff efter en slashing.
–Han filmade, säger han själv om motståndaren som fick armen avslagen.
KB Knights utnyttjar det numerära övertaget tvåfallt.
Martin Tonsjö får på ett höstlöv som en trött Kai Martin tittar hypnotiskt på och ser singla ner hela vägen in i mål.
Slutresultatet 6–1 görs med en knapp en och en halv minut kvar. Ensam med Kai Martin gör Erik Augustsson en lång dragning till vänster och matchen är definitivt över.
–Vi spelar bra. Det är ju vår första match. Men vi borde definitivt sätta våra chanser, säger coach Ågersten.

Resultat: 6–1 (1–0, 2–0, 3–1)
Skott: 47–35 (12-12, 21-10, 14-13)
Målskytt IK Raid: Johan Svensson (ass Andre Ågersten)
Utvisningar: Magnus Ljungdahl (5), Johan Svensson (4), Tobias Nilsson (2), Mattias Kvarefelt (2), André Ågersten (2), Peter Lind (2), Mark Hilar (2).