Årets trupp:

 Varmt välkomna önskar lilla och stora Skutt!

antagningsbesked...

...från audition har nu gått ut. Saknar du ditt? Hör av dig till lilla eller stora Skutt!


Vi syns till veckan. Kram på er alla och tack för en spännande vecka!


Audition i Sandviken




  Inbjudan till AUDITION

             LUSTSPELET

                          Herrgårdslif

                Högbo Bruk                                6-23 juni 2010

  

Tid: Lördag 19 september från kl 10.30 och framåt

      Passar datumet för audition inte kan enskilt möte ordnas. Välkommen!

Plats: Gamla herrgården i Högbo Bruk, 4 km norr om Sandviken

Lustspelet Herrgårdslif av Per-Ola Björklund spelades på Högbo Bruk i Sandviken 2007  inför 7000 personer. Publik och kritiker talade om succé. Manuset passar vid Gamla herrgården. Även 2010 finner vi Tomas Bolme och Elisabeth Nordkvist Bolme i huvudrollerna som brukspatron och patronessa. Klara är även bl a Hans Trång, Kecke Lundberg, Anders Selgeryd och Robert Sikström. Herrgårdslif  får nypremiär den 6 juni 2010 och spelas tom 23 juni. 15 föreställningar är inplanerade. Repetitioner äger rum på Högbo Bruk från mitten av maj. För sång och koreografi blir det repetitioner under vårvintern 2010 under ledning av Maggie Eriksson och Anna-Sara Berencreutz.

De är verksamma med dans, sång och kör på kulturskolor i Gävle och Sandviken.

  

Vi söker nu:                                                 ..och även:
 HENRIETTA JÄRNSPARRE, brukspatrons dotter                               En KUSK med häst
 CHRISTIAN LAGERBERG, poet                      Sjungande SMEDER
 Patron MUNCHS piga Stina,                           Sjungande KVINNOR, både gifta och ogifta
 Män och kvinnor i olika åldrar.                      RUT, ridande piga med häst

                                                                       
Vi vill att Du förbereder en scen på ca 2 minuter. Det är bra om du förbereder en sång och även dans om du kan det. Piano eller synt finns på plats. Ta gärna med pianist och någon som läser mot dig. För att underlätta bedömningen kommer audition att videofilmas och du kommer även att fotograferas. Jury är regissör Per-Ola Björklund, koreograf Maggie Eriksson, sångpedagog Anna-Sara Berencreutz och produktionsassistent Linda Lundberg. En värdinna eller värd kommer att välkomna dig i hallen i gamla herrgården. Du får där anteckna namn, adresser och telefonnummer. Vi bjuder på kaffe och te.

  

Vi söker även medarbetare i produktionsgruppen samt folk till föreställningarna:

Kostymörer, sminkös, biljettrivare, biljettförsäljare och programförsäljare.

           

 Anmälan via mail till: [email protected]  senast  14 september

Anmälan via telefon till: Linda Lundberg: 070-289 48 84

        Din tid för audition kommer att meddelas via mail efter anmälningstidens slut!

  

                                       Hjärtligt välkommen!

                                  Per-Ola Björklund, 0708-95 66 05

                                                                  Författare, regissör


BILJETTER kan nu bokas hos Folkets hus i Sandviken: 026/27 97 27.

245 kr för enskilda och 195 kr för grupper om minst tolv personer.


kyrkbåtsrodd för några hdt'are

På fredagen rodde förra årets hdt'are kyrkbåt vid ordbaden. En härlig dag, lilla och stora skutt var också med.
Frida, Hanna, Elin G, Emelie, Maja, Amanda, Nea, Peter, Felix är de som kan finnas med på bild här.... 

brev från jessica.... en gammal hdt'are

Rör på kroppen!

  

Mitt namn är Jessica Engberg och dansade i HDT för några år sedan, efter det så gick jag ett dansgymnasium i Linköping. För någon vecka sedan träffade jag på Camilla på gymmet och vi började såklart prata om hur det gick med dansandet och livet. Efter en skaplig diskussion så frågade Camilla om jag ville skriva några ord till er blogg och berätta hur det är att vara dansare och gå på auditions och vad som krävs av oss som individer. Jag sa att självklart kan jag göra det men när jag satte mig ner så insåg jag att det inte alls är lätt att skriva om det jag gör varje dag. Efter många om och men så har jag i alla fall lyckas plita ner några meningar som förhoppningsvis kan vara till hjälp om inte annat intressant att läsa.

  

Jag har dansat sedan jag var 8-9 år och är nu 19 så lite bör jag ha lärt mig ;).

  

Nu när jag sitter här och ska skriva om mina erfarenheter så försöker jag minnas hur jag tänkte när jag dansade i HDT och minns (med ett litet leende) hur jag verkligen hatade all teknik träning, hur tråkigt som helst. Nu när jag har gått en dansutbildning så känns det lite roligt, för jag tycker att tekniklektionerna kan vara det roligaste på hela veckan (nästan i alla fall). Det är ju det som gör att jag kan använda min kropp, utan den träningen så skulle jag inte ha utvecklats någonting, det är den jobbiga träningen som gör att jag kan bli bättre på att ta koreografi och använda min kropp, jag utvecklas. Utan musklerna som man bygger upp under alla tekniklektioner kommer man aldrig att få till en koreografi så bra som man vill. För att inte tala om att man skulle skada dig själv. Så kämpa på med alla små teknikövningar, jag tycker personligen att floorbarre har hjälpt mig väldigt mycket! Jag har verkligen lärt mig hitta rätt muskler att jobba med och lärt mig använda "stå"-benet på rätt sätt!

  

  

Angående auditions så är det nog det något av det roligaste jag har gjort. Jag har under det gångna året varit på audition i Rotterdam, Amsterdam, London och Dundee (Skottland). Hur lärorikt som helst! Det var så nervöst och spännande. Det som gjorde det hela mer spännande var att det blev som en hel resa. Det som jag antar att alla är rädd för när det gäller att gå på auditions så är det att få ett nej. Men jag kan säga att det inte alls var så hemskt som man tror. Jag kom bara in på skolan i Dundee vilket nog var bra, för jag kände själv att det var lite för hög nivå på de andra skolorna. Jag gjorde jag auditions för att lära mig, ha roligt och få erfarenhet. Visst kändes det surt att höra det där fruktade nejet men på något sätt så kändes det bra. Det är även många skolor som inte tar in folk direkt efter gymnasiet utan de vill att man ska gå en förberedande utbildning först. Så jag vill bara säga att om ni vill fortsätta dansa så tveka inte på grund av auditions. På skolan i London så var det 300 som sökte från hela världen och skolan tog in 30 stycken och när jag var där så var det alltså folk som sökt i flera år och fått nej på nej men ändå inte gett upp och till slut så har dom det som krävs. Det man heller inte får glömma är att alla är olika så vissa kan komma in på en skola första gången även om de inte har dansat så länge. Så det finns liksom inget sätt att förutspå vem som kommer in och inte. Tänk även på att alla skolor har sin egna stil så det kan vara det att man inte har samma mål som skolan och därför inte får en plats. Så ett nej betyder verkligen inte att man är dålig, det finns så många olika anledningar till att man får ett eventuellt nej. Så om ni vill, så sök så mycket ni orkar för det är helt klart en upplevelse. Låt er inte hindras! (vet med mig att det låter klyschigt men det är så det är).

  

Jag kommer att flytta till Skottland nu på måndag (24:de augusti) så om ni är intresserade av att veta mer så kan jag gärna skriva lite om hur det är, vad vi får göra och lägga ut lite bilder!

  

Hoppas att läsningen var duglig ;)

  

Ha det fint och kör hårt, man kan bara man vill!

  

// Jessica


koreografitävling

Hej!


Jag är snart tillbaka på plats efter min mammaledighet och vill med detta mail slå ett slag för årets koreografitävling. Som de flesta av er redan vet ordnade Musik Gävleborg en koreografitävling för ungdomar den 7/12 2008 på Gävle Teater. Alla typer av dans var välkomna, det viktiga med tävlingen var att det var ungdomar som själva skapat koreografin utan hjälp och handledning av lärare. Tävlingen var en succé och flera skolor/partners från länet samverkade för att dagen skulle bli så lyckad som möjligt.

Jag vet att de flesta av er redan nu börjar planera in höstens aktiviteter så jag tyckte det var bäst att höra av mig med datum och information om årets tävling som äger rum på Gävle Teater den 6/12 med repdag den 5/12.  


Jag letar nu efter samarbetspartners i form av dansskolor/organisationer till detta evenemang även i år. Det behövs hjälp för att verkligen sprida denna information så att det når ut till alla dansungdomar i hela länet. Precis som förra året finns det olika arbetsuppgifter man kan ställa upp med, t ex


Arbeta under repdag (5/12) eller föreställningsdag (6/12)

Skriva ut diplom till alla medverkande

Fixa blommor till vinnarna

Fixa lunch till jury

etc etc


Förhoppningen är att detta kan fortsätta vara ett lyckat samarbete över hela länet. Hör av Er om ni är intresserade av att delta som samarbetspartners.

Svara gärna till denna adress även om ni får frånvaromeddelande, jag kommer att kolla alla mail när jag är åter på kontoret den 7/9.



Bifogar mer utförlig info om förra årets tävling för er som inte var med:


 

Skapa Dans

 

koreografitävling för ungdomar (13-21 år)


avgjordes 7 december 2008 på Gävle Teater


Detta var första gången som det arrangerades en koreografitävling för länets ungdomar. Merparten av länets dansskolor och aktörer samarbetade och möjliggjorde ett brett deltagande i tävlingen. Musik Gävleborg/danskonsulenten, Gävle Teater, Studieförbundet Vuxenskolan, Viksjöforsbaletten, Vasagymnasiet, Hudikgympan och Torsbergsgymnasiet var involverade i tävlingen som lockade över 60 unga dansare/koreografer att pröva sina vingar inom det koreografiska hantverket. Vi fick se alla typer av dansstilar från street till salsa, modernt till disco.


Resultat:


Jörgen Vedeler med stycket "Let´s go on vacation" vann 1:a pris som bestod av

3000 kr i stipendie från Musik Gävleborg

Workshop med koreograf Minna Krook tillsammans med vinnarna från Uppsala Läns koreografitävling, plats Eric Sahlströms institutet i Tobo, den 31/1 2009

Deltagande i Västra Götalands festival Ung Dans som gästartist i november 2009


Liselotte Boustedt med stycket "Keep holding on" tilldelades Juryns hedersomnämnande

om bestod av

Diplom + bok om NorrDans 10 år


Stephanie Santis Salinas, Katrina Soto och Mikaela Matta med stycket "Latin Mix" vann Publikens val som bestod av

Diplom + T-shirt NorrDans


Alla deltagare fick blomma och diplom


I juryn satt:


Morgan Karlsson                 professionell dansare i NorrDans

Ellinor Samuelsson              utbildade klassisk dansös, numera konstnärlig ledare

Tobias Wallin                      professionell tävlingsdansare känd från Let´s Dance

Martin C Ferretti                  professionell streetdansare, arrangör av bl a Streetstar


I pausen anordnades en "hemvändarfestival" där professionella dansare från hela Sverige, med rötter i länet, uppträdde . Vi får se verk av Sophia Färlin-Månsson, Hanna af Kleen, Destiny Johannah Bergvall samt ett solo med Ulriqa Fernqvist i koreografi av Peter Svenzon. 


Med vänlig hälsning


Sofia Nohrstedt

Danskonsulent


Musik Gävleborg

Box 580

80108 Gävle


Idag går tiden för ansökan ut. Vi hälsar de sökande välkomna

Checklista
*Personligt brev - på mail till Hanna och Camilla
* Prov hålls mån 24 tis 25 torsdag 27e augusti 17-19.30.
* Samtal kommer att hållas med samtliga. Under och efter dansproven.
* Rätt kläder för proven. Balett och jazz.
* Kolla av hur din termin kommer att se ut. Hdt dansar mån tis tor 17-19.30
* dansterminen startar på riktigt 31/8 och avslutas 17/12.
* håll dig uppdaterad på boggen.
* dansotekets styrmöte 2/9 folkan. 

           / skuttarna

Snart Audition!

Sen anmälan tas ej emot.
Senaste dagen är 17/8.
Mail till Hanna eller Camilla
Samt personligt brev till våra mail.

Nästa audition ej bestämt.
Möjligtvis januari alternativt nästa sommar.

Välkomna! / stora och lilla skutt

Vad är jag bra på? Kan det finnas nån kraft i det?


Fokus - jag duger!
Ja så klart finns det massor av kraft och välmående i att
fokusera på det jag är bra på. Känslan av att lyckas, att duga
och att bli nöjd med sig själv är väl en livsnödvändig känsla?
Det är obeskrivligt tillfredsställande att känna i maggropen att
man lyckats med en uppgift eller uppnått ett mål. Det behöver inte
vara stora mål eller uppgifter.


Upprepa lyckokänslan
När vi är små, löser vi detta genom att upprepa samma lycka
gång efter gång, "igenkännandets tillfredsställelse". Det blir
som vinst varje gång. Det är bekvämt och skönt, bra för egot
att veta att man behärskar saker. :-)


Att våga pröva - som rysk roulette
När vi blir större uppmuntras vi att prova nya saker, saker vi inte
vet hur man gör, om vi ens kommer att klara det. Här är vi olika.
Några känner sig inte så hotade av risken att misslyckas utan 
försöker på en gång, lyckas de stärks självförtroendet, misslyckas 
de kanske de inte tar på sig skulden för det utan tänker " ja ja ... 
otur, det går bättre nästa gång"
eller så tänker de kanske "oj, det där 
var alldeles för svårt för mig, jag tror inte jag vågar prova fler gånger" 

Självklart får det konsekvenser- det påverkar hur jag möter nya utmaningar
och hur jag ser på mig själv.
 

Att inte våga pröva
När rädslan att missklyckas är större än önskan att lyckas/nyfikenheten 
blir det svårt eller omöjligt att pröva något nytt och okänt. 
"det är ingen idé, jag kan inte det där"   "det går som vanligt, dåligt" 
"jag är inte intresserad av det där, jag struntar i det" 
Ett sånt här sätt att möta nya utmaningar i livet är förstås hård på 
självförtroendet. Då man känner så här finns ingen påfyllning. 
Allt är svårt, farligt och jobbigt eftersom det bara pekar på hur dålig 
man är. 

Så klart utvecklar jag sämre och inom färre områden när jag tänker så här. 
Jag blir dränerad på kraft och tappar motivation och tron på mig själv. 


SÅ........ VAD ÄR DU BRA PÅ? ......
Skriv i ett mail eller om du törs... här på bloggen...... tyck att du är bra och 
stå för det....... det är du värd! / kram på er  

hur kommer jag vidare?

Det är fantastiskt att ha en önskan, en dröm ett driv. Det är motorn som tar oss fram.
Ibland är vägen förståelig, synlig och framkomlig, ibland är det i det närmaste obegriplig,
svårtillgänglig och mycket krävande.

Att synliggöra sin väg - kan vara jobbigt, men behöver inte vara det. Våga se sig själv och
                                         det man kan/inte kan.
                                       - titta på vad man måste erövra, vad andra som har kommit längre, kan.

Att ta sig fram - några tar sig fram, de flesta börjar men ger upp under tiden, en del provar inte ens.
                            Det gäller att fråga sig själv, vem vill jag vara? Den som siktar på att nå målet måste
                            bita i, hela tiden, aldrig ge upp på sig själv. Det kommer att kännas som att jobba i
                            uppförsbacke en stor del av tiden. Men för den som vill ordentligt är det inte ett problem. 
               
Göra framsteg - alla framsteg känns inte, de syns inte heller med en gång. De flesta framsteg visar sig
                              först efter lång tid av ihärdig träning.

Drivet måste du nästan hela tiden, stå för själv. En pedagog eller tränare kan pressa och påminna
men det är till sist du som måste göra jobbet med din egen kropp.
Du bestämmer själv hur långt du vill komma, den här lektionen, och hur nära målet du vill.
Det finns alltid någit att förbättra - stort som litet, ingen annan behöver se eller veta vad du jobbar med.

Det viktiga är att du är klar över vad du vill, hur du ska ta dig dit och att du kan ta dig dit av egen kraft. 
                          
Svara gärna på inlägget. / danshäxan  

 

AUDITION Hdt ht 2009

Nu är det dags igen för audition till Hälsinglands.
Vi söker dig som ...... menar allvar med din dans
                                      kan och vill ta ansvar för din hälsa, din dans, din grupp och dina relationer
                                      känner att tre gånger i veckan är självklart för att komma dit du vill 
                                      ordnar med scenkläder i god tid 
                                      kommer i tid till träningarna 
                                      älskar att dansa 
                                      är redo att pröva din förmåga med oss 

Audition - 24, 25 och 27/8 kl 17-19.30 
Innehåll: balett, jazz, flexibilitet och samtal. 

Antal platser: inget fast antal, gruppen formas efter vilka som söker (allt mellan 8 och 16 st.)

Terminen startar 31/8 och slutar vecka 51. 

Följebrev med anmälan där du berättar om dig och din dans. 

Anmälan sker till Hanna R eller Camilla L skiftligt senast  17/8, sen anmälan
är sen och sökande hänvisas till nästa intag.


                                   / välkomna! lilla och stora skutt

RSS 2.0