2011-02-28

Tårta till mina kära småsyskon!!


I lördags firade vi mina småsyskons födelsedag (fast de fyllde egentligen i torsdags).
Det är två tjejer och en kille så det fick bli blommor i två rosa nyanser och en i brunt. 
Jag fixade och trixade massor med hur alla blommorna skulle placeras på tårtan,
så jag glömde bort att mäta hur stor texten skulle bli. Såklart fick jag inte plats med a:et 
på slutet så det fick hamna lite på sidan av tårtan. Tyckte ändå att det blev bättre än om 
det bara hade stått "Trillingar 19 år". Men visst ser det lite lustigt ut...


Tårtan bestod av chokladbotten, rårörda hallon med snabbmarsan, geléhallonfluff.
Spacklad med Arlas chokladvispgrädde och täckt med ICA´s vita marsipan.
Dekorationer i marsipan, fooddust pearl & gold och sockerpärlor.
Kantbandet är spritsat med vaniljsmörkräm.


Det färdiga marsipanlocket knådade jag ihop och kavlade ut det igen
så att det skulle bli lite smidigare och lättare att täcka med, och det funkade bra
förutom att det blev lite små gropar i ytan som jag inte vet riktigt hur dom kom till.
Först tyckte jag att färgkombinationen blev lite konstig, men sen blev jag nog ändå
rätt nöjd med tårtan. Den smakade gott och det var spännande med geléhallonfluff.


Självklart var jag tvungen att prova mina nya spritsar som föräldrarna hade med sig
från USA. Men hjälp vad det är svårt att spritsa snyggt!! Måste verkligen öva
mycket mera på det. 


Vinsten

 

I förra veckan fick jag ett paket i brevlådan. 
Dom här fina grejerna som jag vann i
Sockerrus tävling. 
Tack Lisa!!

2011-02-27

Denniz 7 år


Denniz hade födelsedagskalas igår och då beställde han en Chuggington-tårta 
och det skulle vara chokladfyllning i. Både vit choklad och mjölkchoklad. 
Min förra Chuggington-tårta var rolig att göra men det tog väldigt lång tid 
att göra de små tågen, typ 1 tåg/kväll, då det är väldigt mycket detaljer på dom.
Så först blev jag lite stressad. Visste ju att Denniz sett Williams tårta.
Men så kom jag på att jag kunde göra ett platt motiv istället. Mycket bättre! :o)


Tårtan bestod av: Ljus tårtbotten, vitchokladganache, mjölkchokladganache, 
hackad vit choklad, spacklad med grädde och täckt med färgad egen sp. 
Dekorationer i sp.



2011-02-26

Roligt från USA

Mina föräldrar var i Florida härom veckan och då frågade dom om det var något
jag ville att dom skulle köpa i USA. Allt är ju så billigt där, har man hört!
Och vad vill jag ha? Jo, -Bakgrejer!!!! Vilka som helst.
Så detta var vad dom hade med sig hem...
plus lite annat i klädväg också till mig och resten av familjen.

Wiltons stora set med spritstyllar, sprtispåsar, en smoother och 12 pack pastafärger. Kanon!!


Jag fick ju såklart bjuda på nåt när de kom över på måndagskvällen på fika för att ge presenter
och berätta om sin resa. Så det passade bra med lite semlor att fylla magen med.


Min dotter har varit sjuk hela veckan så jag och min man har varit hemma varannan dag.
Så då får man passa på att baka lite! Semmelbullar stod på önskelistan, och eftersom jag
är sådär förtjust i semlor så fick det bli av en lite mindre sort och en minifromat.
Mycket godare då. Dom stora man köper i affären är så stora och ofta lite torra.
Eller vad tycker ni? Hembakat är väl godast?!  :o)


2011-02-22

Jag vann!!

Idag vann jag en tävling som Lisa med den fina bloggen sockerrus ordnade för
någon vecka sedan. Det är första gången jag deltar i någon bloggtävling och jag blev
mycket förvånad att jag överhuvudtaget vann. Jag som aldrig vinner någonting.
Jättekul och jag blev superglad!! Tack Lisa!!
Nu väntar jag med spänning på att vinsten ska dimpa ner med posten.
Bla så ska det vara muffinsformar och kakformar med i vinsten.
Bilder kommer senare när paketet kommit.
Trevlig kväll!!!

2011-02-20

Mintmousse


Igår hade vi goda vänner på middag och då bjöd vi på denna mintmousse till efterrätt.
Den var superenkel att göra och inte så mycket kalorier eftersom att det är från en av 
mina viktväktarkokböcker. Här kommer receptet för den som vill prova nåt gott!

Mintmousse 4 port, 5 propoints
3 msk vatten
3 msk socker
2 ägg
3 mintplattor, typ After Eight
3 msk kakao
1 dl mellangrädde max 27 %

Blanda vatten, socker, äggulor och mintchoklad i en skål, sikta ner kakaon.
Sätt den i en större kastrull med hett vatten och rör tills det blir en kräm.
Låt krämen svalna. Vispa under tiden grädden och rör sen ner den avsvalnade 
krämen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i krämen.
Lägg upp moussen i portionsglas och låt stå kallt till servering. 
Garnera med tex, hallon, en mintplatta och citronmeliss eller mynta. 
Lägg dock till pp för mintplattan.

Det funkar säkert bra att ha denna mousse som fyllning i tårta men då får man nog
dubbla receptet för att få till ett lager i en 24 cm tårta. 


2011-02-15

Alla hjärtans dag!!

Igår var det ju alla hjärtans dag, som säkert ingen kunnat undgå. 
Jag skulle träna dubbelpass på gymmet och fick lite dåligt samvete av att vara borta 
så gott som hela kvällen så jag slutade jobbet 1 timme tidigare, stack iväg och handlade och 
gjorde min mans favoriträtt "Flygande Jakob" som var av en lite magrare variant. 
Till förrätt hade vi avokado med heta chiliräkor i. 
Efterrätten, som bestod av en god fruktsallad och lite vaniljkesella,
fick min man göra när jag var iväg. 


Kvällen innan provade jag på att baka små Whoppies. Rosa med jordgubbsmak,
dekorerade med smält choklad och lite strössel. Tyvärr misslyckades jag helt med fyllningen 
som blev för lös, så jag kunde inte ta med whoppiesarna och bjuda till mina arbetskamrater 
igår. Men jag köpte nya ingredienser till en smarrig nutellafrosting så min man fick smaka 
kakorna till fruktsalladen på kvällen. Arbetskamraterna fick smaka idag istället!! 
De vackra tulpanerna fick jag av min käre make.


Hoppas att ni alla hade en mysig dag/kväll på alla sätt och vis!!

2011-02-07

Nyttigheter


Jag har sedan lite mer än ett år tillbaka varit med och följt Viktväktarnas koncept.
Lite märkligt är det dock att jag lyckats gå ner lite drygt 20 kg i vikt när jag i samma veva
fick upp mitt nya tårt- och bakintresse. Jag äter väldigt mycket frukt om kvällarna och 
här är en helgvariant som jag och maken åt i lördags. För att lyxa till det lite så hade jag
hackad mörk choklad i och lätt vaniljglass till. Det är ett viktväktarrecept som kommer här:

Fruktsallad, 4 port
Valfria frukter och bär
4 tsk mörk choklad, 70 %
4 tsk rörsocker strö
svartpeppar från kvarn
2 dl vaniljglass max 10 % 

Skala, hacka och blanda alla frukter med bär, choklad och socker. 
Krydda salladen med några varv på pepparkvarnen, blanda runt, smaka av
och lägg upp i portionskålar. Servera med iskall glass.
3 pp för den som vill veta v.v propoints



Idag när jag kom hem från gymmet hade min man gjort vars sitt glas av det här goda. 
Det består av 1/2 burk lättkesella, blandade frysta bär, lite honung. Toppad med hackad
nektarin. Jättegott och nyttigt. Mycket proteiner och vitaminer. 
Det är inget viktväktarrecept så jag vet inte propointsen... Men jag brukar 
göra detta ibland när jag är lite sötsugen. Nästan som en efterrätt, fast nyttig sådan!

Nu har jag visat lite nyttiga alternativ som är bra om man inte alltid vill äta "onyttiga" bakverk
och annat gott.

2011-02-05

Tårta till "Pappa"


Min styvpappa fyllde år igår och självklart fick han en tårta av mig i present,
och ett par tröjor. Men här är det tårtan vi koncentrerar oss på.


Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för design till en man... 
men jag tror att jag lyckades rätt bra med denna enkla och stilrena tårtan i
ljusgrönt, grått och silver. Ingemar verkar ha blivit glad iallafall!


Jag hade inte så mycket tid att lägga på dekorationer för jag har 
tränat på gymmet varje kväll denna veckan (Är helt träningstokig för tillfället.)
Den övriga tiden har jag velat spendera med min lilla familj. Så det fick bli 
enkla rosenknoppar och några blad.


Botten och fyllningarna gjorde jag förra helgen för jag ville testa att frysa en tårta
med fyllning och det gick jättebra. Vilken tur! 


Tårtan bestod av: Ljus botten, rårörda blåbär med snabbmarsan, blåbärsmousse 
och vit chokladganache. Spacklad med grädde som jag haft 1 msk snabbmarsanpulver i.
Täckt med sp med mandelsmak och dekorationer i sp. Sprayad med ätbart glitter. 
Bokstäverna har jag penslat med lite silver fooddust.


Det var helt klart den bästa fyllningskombinationen jag smakat. Men sen 
älskar jag ju blåbär också!! :o)


Här är en bild på tårtan inuti. Inte så proffsig blid men tårtan var väldigt 
snygg när den skars upp i bitar.