13 januari 2013

Soppa med sötpotatis och kokosmjölk


Tasteline har jag hittat en soppa jag länge tänkt laga, och på min födelsedag gjorde jag slag i saken. I originalreceptet ska man använda lightvarianten av kokosmjölk, men jag tog vanlig, ekologisk kokosmjölk eftersom jag inte är så förtjust i lightprodukter. Soppan blev ganska tjock, men tyvärr inte så kryddig som jag hoppats på. Nästa gång blir det mer chili eller sambal oelek. 

Till soppan serverade jag turkisk yoghurt, sojarostade frön (pumpa-, solros- och sesamfrön) och färsk basilika.

4 port
1 gul lök
1 klyfta vitlök
400 g sötpotatis
1 msk olivolja eller rapsolja
½ röd chilifrukt
500 g krossade tomater
½ tsk salt
½ dl röda linser
1 burk kokosmjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl vatten

Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjukar. Finhacka urkärnad chili och tillsätt den. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter. Mixa soppan slät, smaka av och späd soppan med vatten eller buljong om det behövs.

Soup with sweet potato soup and coconut milk

4 servings
1 onion
1 garlic clove
400 g sweet potato
15 ml olive oil or rapeseed oil
½ red chilli
500 g crushed tomatoes
5 ml salt
50 ml red lentils
1 can coconut milk
2 cubes vegetable stock
300 ml water

Chop the onion and garlic. Peel and cut the sweet potatoes into chunks. Saute onion and garlic in oil until they soften. Finely chop and add the deseeded chilli. Add the remaining ingredients and cook for 15 minutes. Mix the soup, taste and add more water or stock if necessary.

Serve with youghurt (10% fat), toasted seeds and fresh basil. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar