onsdag 29 augusti 2012

Fröknäcke med mandelmjöl


  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • lite salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • lite flingsalt
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienserna i en stor bunke.
  3. Häll över det kokande vattnet och rör om ordentligt.
  4. Häll ut smeten i en braspanna som du täckt med bakplåtspapper.
  5. Strö på flingsaltet.
  6. Sätt in plåten i ugnen. Ta ut den efter cirka 10 minuter och skär ut skåror i smeten. Smeten är väldigt rinning och behöver stelna till lite innan du skär den i bitar.
  7. Låt knäckebröden stå inne i ugnen i cirka 50 minuter till innan du tar ut plåten.
  8. Låt knäckebröden svalna lite innan du försöker dela dem efter de skårorna som du skurit ut tidigare.

1 kommentar: