måndag 13 januari 2014

Fiskbiffar med apelsinsås

8 biffar
  • 400 gram torskfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl färsk hackad persilja
  • 0,5 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • Apelsinsås: 2 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 apelsin, rivet skal och små hackade bitar av apelsinen.
  • 1/2 finhackad gul lök
  • salt
  1. Apelsinsås: Rör ihop såsen och ställ den åt sidan.
  2. Fiskbiffar: Skär fisken i små bitar.
  3. Mixa fisken, salt, peppar, mjöl, grädde, och hälften av persiljan till en jämn färs.
  4. Forma den till åtta biffar och vänd dem i ströbrödet blandat med resten av persiljan.
  5. Stek biffarna i smöret i cirka 3 minuter på varje sida.
Jättegoda fiskbiffar och lätta att göra. Apelsinsåsen är ett sötsyrligt tillbehör som passar bra såhär i vintertider när apelsinerna är som bäst. Jag serverade fiskbiffarna tillsammans med potatisstomp blandat med lite bladspenat. En god och enkel vardagsmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar