8 biffar
- 400 gram torskfilé
- salt
- svartpeppar
- 2 msk potatismjöl
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl färsk hackad persilja
- 0,5 dl ströbröd
- smör att steka i
- Apelsinsås: 2 dl gräddfil
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 apelsin, rivet skal och små hackade bitar av apelsinen.
- 1/2 finhackad gul lök
- salt
- Apelsinsås: Rör ihop såsen och ställ den åt sidan.
- Fiskbiffar: Skär fisken i små bitar.
- Mixa fisken, salt, peppar, mjöl, grädde, och hälften av persiljan till en jämn färs.
- Forma den till åtta biffar och vänd dem i ströbrödet blandat med resten av persiljan.
- Stek biffarna i smöret i cirka 3 minuter på varje sida.
Jättegoda fiskbiffar och lätta att göra. Apelsinsåsen är ett sötsyrligt tillbehör som passar bra såhär i vintertider när apelsinerna är som bäst. Jag serverade fiskbiffarna tillsammans med potatisstomp blandat med lite bladspenat. En god och enkel vardagsmiddag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar