söndag 6 oktober 2013

Hälsobröd med Gojibär


1 bröd
  • 1 dl dinkelflingor
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk malen kummin
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl russin
  • 1 dl gojibär
  • 7 dl filmjölk
  • 3 msk brännvin
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl solroskärnor till att bröa formen med
  1. Smörj en 2 liters avlång limpform och bröa med solroskärnor.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap.
  4. Rör om ordentligt och häll smeten i formen.
  5. Grädda brödet i cirka 1 timme i 200 grader. Känn efter med en sticka om det är färdigt. Grädda längre om det känns för blött.
Ett väldigt saftigt bröd med mycket nyttigheter i. Njut av brödet tillsammans med smör och en riktigt vällagrad ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar