DAIMGLASS

DAIMGLASS

-lättlagat (1/5)
- efterrätt

ingredienser:
1 dubbeldaim (2 om du vill lyxa till det/ är gottegris)
en förpackning (3 dl?) vaniljvisp

utförande:
krosa/hacka daimen
vispa vaniljvipsen
blanda ihop detta och häll det i en frysbar form
sätt  den i frysen och låt det frya
ta ut den och njut av en fantastisk daimglass

http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/hb401daimglass.jpg

RIKTIGT GOTT!

// Miss M.

lussebullar!

Nu till första advent så tyckte jag att det passade med ett recept på lussebullar!


image39


Ingredienser:
50 g jäst

100 g smör

0,5 l mjölk

250 g kesella, lätt

2 paket saffran

2 dl strösocker

1,7 l vetemjöl

1,5 dl russin

0,5 tsk salt

Bakplåtspapper

Pensling:

2 st ägg


Tillagning:

Receptet ger ca 30 - 35 lussekatter

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm degvätskan till fingervärme(37 grader).

2. Smula jästen i en stor bunke och tillsätt saffran och russin (spara lite till garnering). Häll degspadet över och rör om så att jästen löser sig och degspadet blandas med saffran och russin. Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölet (spara ca 1 dl till utbakningen).

3. Arbeta degen på ett bakbord eller en bänk tills den blir blank och smidig och släpper från bänken. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

4. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 30 bullar eller valfri form. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

5. Sätt ugnen på 225 grader och låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 min.

6. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och garnera eventuellt med russin. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.

Om du gör stora figurer eller längder så gräddas de i 200 grader i 10-15 min.



socker-sara


Dagens mat

Dagens rätt i restaurangen Örngottet:
Fläsknoisette med bearnaisesås och grillad potatis/ klyftpotatis
image38
OUTCH!
asså WOW! Idag var det mumma-mat!!!
Bea-såsen har ja sett fram emot sedan förra torsdagen! och den uppfyllde alla mina förväntningar!! <3
Skolans b-sås är den godaste!! Man måste tillochmed käka den med sked!!
Fläsknoisetten var ovanligt god för att vara skol-kött! :O
Och klyftpotatisarna var supergoda även fast de var lite bleka..!

Lugnt det godaste jag ätit i skolan!
(åt kanske lite för mycket b-sås, mått illa hela kvällen, + att middag var oxfilé-pizza me b-sås)

Jag ger dagens mat:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

(måste gå och göra lite sit ups ;)     )
// Smör och salt- Sara

Kurdiska dolma

För ca. 7 personer

½ dl olja
1 dl dill
1 dl persilja (hackad)
1 tsk citron(syra)
1 tsk gurkmeja, svartpeppar och vitpeppar
1 tsk basilika
1 msk salt
1 msk tomatpuré
½ liter vatten
7 dl ris
800gr (2burkar) vindruvsblad


Gör såhär:
*Först och främst, häll lite kall vatten i en skål och lägg i riset. Och detta ska stå ett tag och bli "mjukt"(dusriset). *Samtidigt häller man oljan i kastrullen och fräser den hackade löken.
 *Efter detta häller man i vattnet och resten av ingredienserna, man blandar ihop dem. Även det "mjuka" riset skall hällas i. Man rör i hop allt. Man tar bort kastrullen direkt från spisen (det får ej koka.)
*Ta en matsked av blandningen och bred ut det på bladet. Sedan efter viker man den ordentligt, och lägger i botten av en ny kastrull. Fortsätt så- (man stoppar dom vikta bladen på varann.
*Koka på spisen.

                                   Tilllägg:
För att dolmen skall få mer smak kan man ha skivad potatis och tomat i kastrullen.

                                    Servering:
Efter ca. 30 minuter på spisen serveras det med mjukt bröd!

image35
//Risifrutti-Roshna!

SENSATION!! Sa(h)ara Swing diet metoden

Jag bara måååste berätta för er om min alldeles speciella metod!:


Titta hit alla ni som vill bli av med de där extra kilon eller om du vill ha en snärtigare figur!

( Jag vill pålysa att det här är något unikt, något ni aldrig tidigare beskådat, håll i hatten för nu kommer metoden som kommer förändra världen och din kropp)

MATEN:

Frukost:
När du vaknar, och annars brukar ta en rejäl "nyttig" frukost, förträng då det begäret. Ta istället en/två knäckebröds mackor med ett tjockt lager smör på (helst Bregott) ta sedan och klicka på lite Keso, för en godare smak krydda då med Aromat-krydda. För er som inte gillar detta eller tröttnar på det ta då sovmorgon den tiden.

Lunch:
Nu är det lunch tid och dags för att äta igen. Om du går i skolan eller få mat på arbetsplatsen välj då "kolhyrat-bomben", alltså välj tex. ris eller pasta (fyll en hel tallrik) salta, ta en macka (spelar ingen roll om den är hård eller mjuk, det viktiga är att den är rikt bredd med smör)
Ät nu detta i en relativt långsam fart.

Mellanmål:
När du nu kommer hem från skolan / arbetsplatsen ta nu då något behändigt! Någon slags snabbmat, tex: En Gorbys, Billys lasagne, Grandiosa minipizza. osv..

Middag:
Laga någonting du älskar att äta, tänk inte på alla dessa kalorier, fetter, transfetter osv.. Laga det som faller dig in och äta dig riktigt mätt

Kvällsmaten: (VIKTIGAST!)
Här kan du välja mellan några alternativ, eller ta alla:
- En påse chips/popcorn/saltapinnar
-4-5 varma mackor
- 1 påse av ditt favorit godis
eller liknande
Sedan du har valt en/alla av dessa alternativ kommer vi till det viktigaste målet
Bananaspliten!!
Varje kväll innan någon/ några timmar innan du går och sussar, ta då BANANASPLITTEN!
Gör såhär: (1 port)
Ta en halvliter vaniljglass
1 Banan
(Maränger)
Hemgjord chokladsås (1 och en fjärde dels dl Socker respektive Kakao, 1 dl vatten och ½ till en hel förpackning vispgrädde.)

Ät och njut!


Dryck:
Det är viktigt att dricka mkt vatten, ett alternativ är kolsyrat vatten. Men du kan även dricka jucie.

Motion:
I där här metoden kommer även motionen in, men alla ni där som inte hinner gå på gym, se hit!
I Sahara swing dieten ingår 2 moment:
1. Shaket
2. Stimulansen

Shaket:
Shaket är ett slags "skak". Du gör såhär gör "joggingmoves" med underkroppen. (Sätt ena foten framför den andre, och vicka på underkroppen, det viktiga är att du står STILL) Man kan även förklara det som en stillastående dans, typ som Cha-cha fast stillastående.

Stimulansen:
Sätt händerna under midjan (på "bilringen/valken/ratten" över rumpan. Massera nu huden med kraft. Med denna övning mjukar du upp kroppen och får det att kännas som om det "döda fettet" får liv igen!

Shaket görs så ofta som möjligt. För att andra inte ska tro att man har blivit helt knäpp så gör det hemma. Ett tillfälle då du kan passa på är tex. när du borstar tänderna. Och gärna efter du har ätit något, då skakar du lixom bort/dit fettet dit du vill ha det.

Stimulansen görs 5-10 min varje morgon och kväll.

Om du känner att den här motionen inte är någon utmaning för dig, gå då så mycket som du kan, och ha gärna med dig en god vän på dina "prommisar"

För att uppnå bästa resultat:
Sov så mycket du kan
Välj god mat
Ät en bananasplit på kvällskvisten
Gör den dagliga motionen
Och var glad! =)

// miss Smör-Sara

RSS 2.0