Recept

 

 

Recept på Tartiflette

Till 4 personer

TartifletteTartiflette

1 kg fast potatis

0,2 kg bacon i tärningar

0,3 kg gul lök

2 dl vispgrädde

0.45 kg Rebluchon (ost från Savojen)

 

1. Koka den skalade potatisen till dess att den är nästan färdig (ung 15 min).

2. Stek bacon så att den får fin färg. Nästan knaperstekt. Spara även fettet.

3. Stek den skivade löken till gyllenbrun färg.

4. Skiva den ännu varma potatisen.

5. Varva potatis, bacon med sitt fett och lök  i en ugnssäker form.

6. Lägg på skivad Rebluchonost (med sitt skal) så att det täcker formen helt.

7. Häll över den ovispade grädden.

 

Gräddas i 225 - 250 grader Celsius tills osten smält ned och fått en vacker färg (cirka 15 min).

 

Salta inte eftersom ost och bacon bidrar med tillräcklig sälta.