TuppkakaDetta recept med det glada namnet Tuppkaka, är inskickat av en av våra läsare - Malin Wisjö. Tackar för receptet, Malin! Du behöverKakan
Glasyr
Gör så här:Sätt ugnen på ca 175 grader Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet. Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna. När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den. Glasyren: Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält. Slutligen, strö över rikligt med kokos över kakan. Kommentar av
Malin Wisjö
1 maj 2013
Receptet räddade jag från en gammal receptbok. Där står det tyvärr inte hur länge den ska vara inne i ugnen. Där står det bara som jag skrivit, att den är klar när den släpper från kanterna. Men jag brukar tänka att den ska vara inne lika länge som en sockerkaka:) Tuppkaka är ganska likt Silviakaka men det här är ett recept på Tuppkaka. Va kul att receptet blev så populärt!:) Kommentar av
Klara Lexelius
25 februari 2013
Nu bakas den nu igen. Och jag, är nog inte den enda som förbryllas över vilken hit denna kaka är. Jag tackar bak-gudarna för denna läckerbit! Kommentar av
Ew
24 januari 2013
40 min ungefär i nedre delen av ugnen:) har kollat på andra recept å där står de 40 min till alla som undrar:) Kommentar av
Hanna
1 november 2012
jag tyckte att det borde stå hur länge den ska vara inne i ugnen för nu behövde jag sitta och vänta när jag hade massa annat att göra!!!!! Kommentar av
osignerat
10 maj 2012
Jag rivde en apelsin och hade skalet i kakan plus att jag bara hade ½ dl vatten och ½ dl apelsin saft i kakan. Mmmm....Bra tips! Kommentar av
E-Magnusson
10 augusti 2011
vad smakar detta igentligen skulle villja veta så att jag kanse vågar prova detta ;) Kommentar av
Ulf Larsson
7 augusti 2011
Tuppkakan är en kaka med ursprung från Tupparna i Söderhamns Skärgård. Därav namnet. Jag åt denna kakak redan för 55 år sedan så andra namn är inte ursprungsnamnet, på detta recept. Kommentar av
JL
22 februari 2011
silvia kaka heter denna kaka Kommentar av
emelie
6 oktober 2009
världens godaste kaka! :) uppskattad av alla! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Det här är inte ett recept på tuppkaka som kommer från Söderhamn ursprungligen. Detta är mer som Silviakaka.
Tuppkaka ska det vara hyvlat smör på och flagad mandel.