4 mars 2011

Kokt torsk med pepparrot,ägg och skirat smör

Detta är väl egentligen inte heller ett recept som är så receptigt, utan mer ett måltidsförslag. Så enkelt, så gott!


Ingredienser (4 pers)
4 torskfiléer (Icas frysta är bra, torsk frysta i block är vidrigt, köp inte det!)
2 ägg
potatis
ärtor
smör (riktigt hederlig smör, ingen oljeblandning)
pepparrot i någon form (färsk och riven eller på tub eller pepparrotsvisp, ditt val)

Gör nåt!
Skala och koka potatisen, hårdkok äggen och sjud (koka ej!) torsken på låg temperatur till den är vit rakt igenom eller har ca 58C i innertemperatur. Värm/koka ärtorna och skira smöret. Hacka äggen. Ät! Svårare än så är det inte!

1 kommentar:

  1. Enkelt och gott är det ja! Måste nog laga mer fisk faktiskt.

    SvaraRadera