Glaserad Viktoriakaka

Idag har BagarBelle varit i farten igen ; ) hehe
Det blev en glaserad viktoriakaka. Detta var min ABSOLUTA favoritkaka när jag var liten. Jag ville jämt att mamma skulle baka den när jag fyllde år osv. och när jag själv blev tillräckligt stor var detta det första jag lärde mig att baka : ) Den är hur god som helst och jättelätt att göra ... kolla själva


Glaserad Viktoriakaka
2 ägg
2dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

GARNERING
:
1/4 dl Kokos att toppa kakan med (Jag älskar strössel och har alltid kört på det istället)
100 g margarin el smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i kaksmeten. Häll smeten i en smord bakform beströdd med kokos. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40-45 minuter. Låt kakan stå några minuter innan du stjälper upp den på galler.Låt kakan svalna under bakduk.

(Rosta kokosflingorna till en vacker guldgul färg i en stekpanna under omrörning.)

Mät upp matfett, socker, äggula och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp blandningen några minuter under omrörning på svag värme. Låt krämen svalna något. Rör kraftigt så att den blir slät. Bred krämen över kakan medan den ännu är varm. Strö över kokosen. Förvara kakan svalt. Den går också bra att frysa.



Min står just nu i kylen och ska serveras till eftermiddagskaffet : )



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0