2009-03-11

Ketchupfisk

got som nästan är komiskt är middagen vi lagade idag. Ketchupfisk. Hur gott låter det? Vilken kombination! ;) Hade ett fiskblock i frysen och tänkte att vi skulle göra något enkelt med det till middag. Kom och tänka på en rätt som vi lagade en gång på lekis (och säkert många gånger hemma efter det), med fisk, ketchup och ärtor. Kom inte riktigt ihåg hur man gjorde så jag googlade lite och hittade andra bloggentusiaster med liknande fiskupplevelser. Det kanske är en rätt man lagar när man är barn, eller i alla fall barn av 70- eller tidigt 80-tal. Hittade också recept på denna gourmetmiddag, så visst blev det ketchupfisk till middag idag. Receptet var inte exakt som jag minns det, var det verkligen grädde i? Inget jag minns i alla fall.

Här är i alla fall receptet :)

1 fiskblock
2 dl grädde

1 dl mjölk
4 msk ketchup
dill, salt och peppar

Gör så här
  1. Blanda mjölk, grädde, ketchup och klipp i dillen. Salta och peppra.
  2. Lägg torskblocket i en smord ugnsfast form. Häll över såsen.
  3. Tillaga fisken i 30-40 minuter i mitten av ugnen i 200-225 grader.
Serveras med kokt potatis och ärtor.

Mmmm...nu luktar det nostalgi från ugnen!


4 comments:

Indianerna said...

Tack för tipset, det låter jättegott!
Ska pröva när jag kommer till Sverige.
Här blir det kyckling hela veckan lång : )

Lisa

Anonymous said...

Intressant, tråkigt bara att jag inte har en ungn =)

Anonymous said...

En rätt som vi gör i bland är att man hackar gullök, lägger i botten av en gratängform, på med tinade fiskblock, salta och peppra. Blandar ca 5 dl naturellfil, 2 dl majonäs och en dl ketchup. häller detta över och så strö lite ströbröd över. Jättegott till ris, faktiskt!! :)//Ebba (som tackar ödmjukast för din kommentar om Englas rum, vi är jättenöjda! Och Engla med... ;) www.ebba.anknet.se

Anonymous said...

och man gräddar i ugnen ca 30 min på 200 grader... ;)//Ebba